A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Elsőáldozás

Mi az áldozás (az Eukharisztia) lényege?

Az Eukharisztiában Krisztus önmagát adta nekünk ételül. Egyesülhetünk az Istennel, és erőt, kegyelmet kapunk ahhoz, hogy a mi életünk is Krisztus életéhez hasonló, szeretetben odaadott élet legyen.

Ki lehet elsőáldozó?

Az a gyermek, aki valóban meg tudja különböztetni Krisztus testét a közönséges ételtől, vagyis részsült a hit oktatásában, és azt magáévá tette. Általában 9 éves (3. osztályos) korban visszük a gyermekeket elsőáldozáshoz. A felkészülés ideje alatt a gyermekek hittanra járnak és részt vesznek a vasárnapi Szentmiséken. Az elsőáldozás előtt a gyermekek részesülnek a bűnbánat Szentségében, hogy tiszta lélekkel fogadhassák szívükbe Krisztust.

Felnőttek elsőáldozása

Ha valakinek az életéből bármilyen ok miatt kimaradt az elsőáldozás, azt nagyon szívese segítünk pótolni. Ennek a módja az, hogy jelentkezni kell a lakhely szerinti plébánián/ templomban, és ott az atya megszervezi azt az oktatást, ami az elsőáldozáshoz szükséges. Eközben az illető személy lassan bekapcsolódik a helyi keresztény közösség életébe (részt vesz a vasárnapi szentmisén, és esetleg más közösségi összejöveteleken, zarándoklatokon, alkalmakon is).