A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Szent Filoména ifjúsági cursillós csoport és a Szent Imre herceg fiatal felnőttek csoportja

Szent Imre herceg fiatal felnőttek közössége 

szent-imre-herceg-kep

 A Szent Imre herceg fiatal felnőttek csoportja 2014. októberében kezdte meg szárnyai bontogatását templomunk közösségi életében. 2014. október 30-án tartottuk meg első csoport összejövetelünket templomunk közösségi házában, ahol havi rendszerességgel találkozunk egymással. Együttléteinket igyekszünk lelki tartalommal megtölteni. Összejöveteleink alkalmával megismerkedtünk csoportunk védőszentjének, Szent Imre hercegnek az életével és beszélgettünk Szent Mártonnak, egyházmegyénk védőszentjének az életéről. Rendszeresen elmélkedünk a Szentírás egy-egy evangéliumi részletén, és Pál Feri atya előadásait is hallgatjuk. Az idei évben pedig összejöveteleink középpontjába az imádságot állítottuk. Az ima mindig is fontos szerepet kapott találkozásaink során, de most a 2016-os esztendőben szeretnénk lépésről-lépésre bebarangolni az imádság színes birodalmát például, Rembrandt Tékozló fiú festményén való elmélkedéssel, Szent Ignác ritmikus és szemlélődő imamódjával, imaéletünk egymással való megosztásával.

Csoportunk minden egyes tagja szívében hordozza Ferenc pápa gondolatát, amely egyik szentbeszédében hangzott el: "Az ima csodákat tesz, és megakadályozza, hogy a szív megkeményedjen, és elfeledkezzen a könyörületességről." Különösen sokat jelent számunkra ez a mondat, így az irgalmasság szent évében.

Csoportunk életét számos programmal tesszük színessé: zarándoklatokat szervezünk, nagyböjtben elzarándokoltunk a gencsi keresztkúthoz keresztutat imádkozni. A nyárban felkerestük a velemi Szent Vid kápolnát, ahol templomunk plébánosa, Gaál Sándor atya szentmisét mutatott be. Adventben fonott kalácsot sütöttünk, és szaloncukrot készítettünk. Mézeskalácssütéssel készültünk a karácsony ünnepére. Szilveszter éjszakáján imaórát tartottunk templomunk oratóriumában. A farsangot fánksütéssel ünnepeltük. Filmnézésre is sor került egy-egy találkozónkon. Húsvét szent ünnepére való felkészülésként megnéztük a Passió című filmet. Szent XXIII. János pápa és Szent II. János Pál pápa szentté avatása alkalmából néztük meg a Jó pápa, és A fehér ruhás vándor című filmet. Mozi látogatásaink alkalmával részesei lehettünk: Az utolsó hegycsúcs, a Mária földjén és a Vatikáni Múzeum 3D-ben című alkotásoknak.

Szent Filoména ifjúsági cursillo közösségeszentfilomena

A Szent Imre herceg fiatal felnőttek csoportjának több cursillista tagja is van, akik templomunk Szent Filoména ifjúsági cursillos csoportjának közösségi életében is aktívan részt vesznek. Mi, cursillisták napi imáinkba foglaljuk a még nem cursillista testvéreinket, hogy meghallják a Szentlélek cursilloba hívó szavát, részesei lehessenek a cursillo csodálatos három napjának, és hogy csatlakozhassanak a Szent Filoména ifjúsági cursillos csoportunkhoz.

ADJA ISTEN, HOGY ÍGY LEGYEN!

Imádságos szeretettel

Molnár Tímea

Szeretettel várunk minden érdeklődő fiatalt a Szent Imre herceg fiatal felnőttek közösségébe!

Csoport összejöveteleinket a szombathelyi Batthyány templom Közösségi Házában tartjuk.