A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Baba-Mama Klub

Baba-Mama Klub Olad

babamama-300

A Baba-Mama klub 2013. óta működik a Batthyány-Strattmann Lászlóról elnevezett oladi új templom közösségi épületében. A klub ötlete egy mise utáni beszélgetésen vetődött fel, ahol megkérték Gerölyné Szabó Juliannát – a klub későbbi vezetőjét – hogy "apostolkodjon" az ügyben.

A klub heti egy alkalommal, minden hétfő délelőtt fél 10 órától várja a kisgyerekeket és szüleiket a közösségi épület nagytermében. A program lehetőséget ad a szabadidő hasznos eltöltésére, ahol az 1 és 3 év közötti kisgyerekek szüleikkel együtt egy nagyobb közösségben játszhatnak. A klubban a gyerekek mozgástere viszonylag nagy, sok élmény éri őket hétről hétre, megismerkednek egymással, az együtt játszás örömével, az "enyém-tiéd" fogalmával, így később gördülékenyebben illeszkedhetnek be a bölcsődei, óvodai közösségekbe. Foglalkozásainknak a picikre és a felnőttekre vetítve is közösségformáló ereje van, baráti kapcsolatok is szövődnek. Ezen alkalmak lehetőséget biztosítanak az otthon lévő kismamáknak is, hogy kiszabaduljanak a megszokott zárt környezetükből, együtt játszhassanak gyermekeikkel, játszva tanítsák őket, hogy otthon érezzék magukat egy méretre szabott világban. Amíg a kisgyerekek a játszószőnyegen, sátorban és alagútban játszanak, az anyukák teát főznek, pogácsát sütnek, idény gyümölccsel kínálják a kicsiket, s közben megvitatják problémáikat, megosztják örömeiket, tapasztalataikat, felszabadultan beszélgethetnek egymással. A hangulatot vidám gyermekzenék és mondókák alapozzák meg.

A klubfoglalkozások jó idő esetén és a nyári időszakban a közösségi ház udvarán zajlanak szabadtéri játékokkal.

A foglalkozások kötetlenek, azokon való részvétel ingyenes, így a hátrányos helyzetű családok is bekapcsolódhatnak, akik számára a költségtérítéses játszóházak elérhetetlenek.

A klub vezetését 2016. január óta Héra Katalin vette át, aki minden érdeklődőt szeretettel vár a hétfői klubfoglalkozásokra!

Héra Katalin