A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Oladi Plébánia Karitász csoport 2017 évi beszámolója

"Szegények mindig lesznek köztünk,, mondta Krisztus Urunk".

Karitász csoportunk folyamatosan tájékozódik a nehéz helyzetbe került családok, és idős emberek helyzetéről. Az év folyamán többször is nyújtunk segítséget a krízisbe került családoknak, nélkülöző embereknek. Nagy figyelmet fordítunk a keresztény ünnepek előtti időszakra, amikor a legjobban rászoruló családoknak nyújtunk segítséget. A segély csomagok kiosztásakor minden esetben a körülmények ismerete alapján járunk el. Húsvétkor 20 nagycsaládos kapott nagyobb mennyiségű élelmiszer csomagot. A családokkal közösen keresztúti áhítatossággal hangolódunk a Húsvét eljövetelére. Karácsony előtt az Élelmiszer Bank által szervezett tartós élelmiszer gyűjtésében mi is részt vetünk, ahol 328 kilogramm élelmiszert gyűjtőtönk össze, amiből 50 családnak készítettünk csomagot. A plébánia hívei 200 kilogramm élelmi szerrel járultak hozzá, hogy a legrászorultabbaknak tudjunk segítséget nyújtani. 

Karácsonykor 50 család, és 12 egyedül álló idős embernek segítettünk.

Nyugdíjas csoportunk karácsonyi műsorral kedveskedtek a meg hívott családoknak.

Az iskola kezdéskor 45000 forint értékű utalványt osztottunk ki. Egy keresztény testvérünknek a gyógykezeléséhez járultunk hozzá nagyobb összeggel.

Október hónaptól pékárut osztunk heti két alkalommal.

Köszönjük a nagylelkű hívek adományait, és Sándor Atyának segítségét, aki nem csak anyagilag, de lelkileg is támogat bennünk.

Elengedhetetlen a csoport lelki épülése. Az önkéntesek részt vesznek szentségimádásokon, nagyböjti keresztúton, lelkigyakorlaton.

     Hegyi Sándorné
Karitászcsoport vezetője